Παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με το αίτημά σας και σύντομα θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ*
Invalid Input

EMAIL*
Invalid Input

ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Invalid Input

ΘΕΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Invalid Input

Μήνυμα
Invalid Input

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

Eκδήλωση για έργο: «Απορία προς τα Έθνη»

Eκδήλωση για έργο: «Απορία προς τα Έθνη»

Πολυχώρος Τέχνης περιοδικού ΕΝΕΚΕΝ - Πρ. Κορομηλά 37, Θεσσαλονίκη

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, ώρα 19:30

«ΑΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΘΝΗ του ΠΑΡΙ ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ»

Ένα ψηφιακό κινηματογραφικό έργο του Αλέξανδρου Φασόη, διάρκειας 80’ – παραγωγής 2018


Μία προγραμματική ιδέα υλοποιείται, όπως ακριβώς είχε προαναγγελθεί, στο πλαίσιο της διευρυνόμενης ανάγνωσης του ποιητικού έργου του Πάρι Τακόπουλου: η αντιστοίχιση ενός σύμμεικτου οπτικοακουστικού έργου πολυμέσων. Με τα χαρακτηριστικά της φιλμικής και ηχητικής εγκατάστασης, μιας εικαστικής και θεματικής σύνθεσης, επιχειρείται η συναρμογή ενός πολυδιάστατου υλικού και μιας αλυσιδωτής επαλληλίας λόγου, εικόνας και μουσικής. Μια φιλμική όπερα με στόχο τη μεταγραφή των πρωτογενών στοιχείων του κειμένου και τη συμμετοχική τους ανάδειξη σε εννοιολογικούς πυρήνες μικρών και επιμέρους δημιουργικών περιβαλλόντων. 

Πρωτότυπο υλικό κινηματογράφησης, αρχειακές και ιστορικές στιγμές ντοκουμέντων, μουσικές συνθέσεις και φυσικοί ήχοι, επαναληπτικές κινήσεις, αφηγηματικοί διάλογοι και μονόλογοι προσώπων, αποσπασματικές σιωπές, εκφράσεις, τοπία, φωνές και θόρυβοι συντελούν στην αναδιαμόρφωση της φασματικής πολυμορφίας του συγγραφικού εγχειρήματος. Σημασία έχει η εμφάνιση ενός, παράλληλου του κειμένου, οπτικοακουστικού λόγου, με τρόπο ώστε να διατηρείται η παραβατικότητα, η εκφραστική δυναμική και οι πολύτιμες συνιστώσες του παραδειγματικού αφηγηματικού πεδίου της ποιητικής του Πάρι Τακόπουλου.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Φασόης, σκηνοθέτης - alexfassois@gmail.com

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  ΦΑΣΟΗΣ

Σκηνοθέτης κινηματογράφου, θεάτρου και εικαστικών ψηφιακών πολυμέσων. Προσανατολίζεται στις πειραματικές μορφές τέχνης και τις συνδυαστικές τεχνικές του «μη αφηγηματικού κινηματογράφου», του «τρίτου θεάτρου», της «μουσικής περιβάλλοντος», καθώς και τη συνάντηση της φιλοσοφίας και των επιστημών με τις νέες τεχνολογίες. Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Διδάσκει φιλοσοφία του κινηματογράφου και των ψηφιακών μέσων.

https://vimeo.com/alexfassois - https://soundcloud.com/alef17 https://soundcloud.com/alef22 - https://soundcloud.com/alef23

LOGIN